Juni 2011

Så blev det sommer igen og krukkerne er efterhånden tilplantet allesammen med nye sommerblomster.
Jeg venter spændt på mine roser, der har klaret vinteren på en mere behagelig måde end så mange andre blomster - nemlig i koldhus, hvor de stod godt beskyttet mod frost og vind. De var også meget fine og i vækst, da de blev sat ud først i maj måned. De har dog lige haft et større angreb af rosenbladlus😥 så alle fik en sæbebehandling, og nu er de fine igen.

Men lidt billeder er der da kommet til siden, og når roserne for alvor springer ud, kommer de også på...😀

Rigtig god sommer til alle...😎

Lidt hygge på den gamle terrasse

SOMMERBLOMSTERNE

En krukke fuld af sommer...

Dahlia - en sommerblomst jeg ikke har haft i nogle år, så nu synes jeg den skulle ha lov, at være med i år.

Da jeg så disse blå marguritter, så måtte jeg bare eje dem - de blomstre lige til den første frost, og har den skønneste farve, der lyser op både i sol og skygge. De skal også bo hos mig til næste år...

Jeg har en del blå krukker, og de er nu samlet ved mit grønne "Greenhouse", hvilket har livet stedet gevaldigt op...

Der er også blevet plads til en opstammet pink fuchia...

...og flere søde sommerblomster...

Spanske marguritter er også altid et sikkert sommerhit i krukkerne...

...og selvfølgelig de altid så dekorative pink pelargonier.

Overskrift 1

Igen i år er de meget villige Kæmpebalsamin dukket op - ikke bare i den krukke de er tildelt - men også mange andre steder som i hækken og ligende steder. Den flyver og sår sig selv, så man skal være efter den. Den er dog meget sjov, især fordi blomsten minder om en orchidee i udseende.

Et lidt bart hjørne i haven, lives nemt op med - ja, såment - pink blomster... Grønt er godt for øjnene - pink er godt for sjælen!

Og så er der jo lige en hortensia også, der er med til at skabe liv på hjørnet.

DE BLIVENDE BLOMSTER OG PLANTER

Sidste år havde jeg de smukkeste blå snerler, men de kommer jo ikke igen, så i år har jeg sat tre forsk. clematiser, til at klatre på buen over bænken. Det bliver spændende at se når de får blandet sig ind mellem hinanden, med hver deres farve!

En af mine ynglingsblomster, er "forglem-mig-ej", der jo er særdeles grovillig, og spreder sig så snart den kan komme til det. Men den spreder også glæde med sin lethed og skønne farve, så hos mig må den gerne brede sig.

Jeg har tre store rhodrodendron - alle i pink nuancer - der stod her da vi flyttede ind. Det var bare ikke et helt godt sted de stod, så jeg har flyttet dem i år, og det ser ud til at de trives på deres nye plads.

Her en anden rhodrodendron

Jeg har to syrener der er groet ind i hinanden, så det ser ud som om, det er en tofarvet busk - ret fint faktisk...

Her den anden farve...

Der er også kaprifolium i min have og de blomstre på livet løs nu...

En på spring...

Lidt spiseligt skal der også være plads til - vi havde sådan nogle gode jordbær omme i kattegården, men de fik ikke så meget sol, så jeg fandt en super lækker jordbærkrukke, med plads til alle planterne, og de trives fint i deres nye "lejligheder"
 

Og så kom der jordbær i krukken

Selvfølgelig har vi også lavendler og de pynter fint på den nye terrasse sammen med roser, jordbær og spanske maguritter...

Her de spanske Maguritter på terrassen

Flere billeder vil dukke op i løbet af sommeren og efteråret 🙃

Efterår 2010

Så er det blevet oktober måned, og jeg har plantet 5 barrods roser 🙂 Mine Blåskæg buske er sprunget ud - har en tofarvet og en alm. De er så fine og giver farve til haven, der jo ikke længere prydes af sommerblomster.

Blåskæg med tofarvet blade.

Alm. blåskæg - Bierne er utrolige flittige her på årets faldereb, og de besøger meget gerne mine buske.


Så er der skiftet lidt ud i krukkerne 😀

Her er en sød Chrysantemum...

Hvid lyng - er jo meget oplagt på denne årstid...

En anden sød lyng, er dette fine eksemplar, med store lyserøde klokker...

Fantastisk - så blomstre et par af mine Hortensiaer igen, så der er stadig liv på terrassen...

Sommerens blomster 2010

Hele sommeren har forskellige blomster prydet vores have, og spredt godt humør og givet haven farver - skønt!!! 🙂 
De kan ses herunder

En dejlig gul rose lyser kraftigt op, i skyggen af vores havehus.

På terrassen har vi de fleste blomster stående - nogle er fra sidste år, men de fleste er købt i år

De lilla Asters jeg har sat her, er rigtig gode sensommer blomster, der holder længe og optræder som et fint blikfang.

En stor himmelblå snerle vokser på vores jernbænk, op langs buen der er en del af bænken - det ser godt ud når der er mange der er sprunget ud på een gang.

Super flot farve på denne HaveHibiscus - den deler potte med en anden, så jeg har to farver sammen.

Ny i Haven...

Her er en fantastisk nyhed i vores have - nemlig den vinter hårføre NewBiscus, der har så store blomsterhoveder, at man ikke tror det, før man har set dem med egne øjne - de er imponerende...

Måske kan man på dette billede, få et indtryk af, hvor stor denne blomst egentlig er!

Her er det en to-farvet Hortensia, der er midt i sin blomstring.

Jeg har en hel del Hortensia - her er det en rød, der ældes som pink.

I år har jeg fundet de skønne, mørke Chokoladeblomster, som har beriget terrassen med et utal af blomster. Håber jeg får held til at få den til at overvinter i koldhus.

Disse søde Nilleker kommer hvert år og overvintre i deres potte uden problemer. De kommer dog noget senere, end dem man køber tidligt på sommeren, og som har stået i drivhus.

En Salvie dufter meget kraftigt, og er en smuk og dekorativ krydderurt, der er villig til at blomstre. Her står en af hundene i baggrunden, og holder øje med haven.

Fire forskellige sommerfuglebuske vokser i vores have - hver med sin farve, og jeg må sige vi har rigtig mange sommerfugle.

Jeg fik fire underlige stiklinger af min far, som ikke vidste hvad det var for nogen, så jeg satte dem heldigvis - og ganske tilfældigt - i en meget stor krukke, som stod tom efter en Hortensia der var frosset fra sidste år. De voksede og voksede, og nu lever de klart op til deres navn - som jeg har fundet ud af i mellemtiden - det er Kæmpebalsamin.

Her er kæmpen lidt tættere på...

Jeg har også haft held med nogle meget kraftigvoksende passionsblomster, som jeg fik af min datter, der ikke kunne få dem til at trives på hendes kollegie.

Denne skønne røde klatreplante ved navn Sundaville, er en nem plante der skænker sin ejer en masse blomster gennem hele sommeren. Husker man at beskytte den om vinteren, har man glæde af den igen til næste sommer.

Fars pæretræ

I år håber vi på at få lidt flere pære end vi gjorde i fjor, men på den anden side, så er det kun andet år, træet har båret frugt, da det er meget ungt. I øvrigt kommer der tre forskellige sorter på dette træ, og på forskellige tidspunkter - smart!

På den gamle terrasse

I det smukkeste vejr, gled en luftballon forbi og henover vores hus - det eneste vi kunne høre, var når de skruede op for flammen, ellers svævede den drømmende og let hen over himmelen. Jeg lagde mærke til, at passagerne tog billeder af os, mens jeg tog af dem - det var lidt pudsigt...

Det er så her vi tager et hvil midt i al arbejdet, hvilket er nødvendigt en gang imellem. Det er på vores vestvendte terrasse ude foran stuen.