Mit sidelogo har jeg tegnet og er af en ferskvandsreje der stammer fra Japan og som bærer navnet: Caridina cantonensis sp. Grade "Red Ruby extreme"

Mine akvarieprojekter

Her på de tilhørende undersider, vil jeg løbende poste billeder og info om mine to akvarier, der er meget forskellige fra hinanden, men som begge har hver deres charme og udfordringer.

Mit første akvarie (her i huset), er et 128 l. akvastabil med LED belysning, baggrundsfilter og et klassisk setup med trærødder og forsk. planter i den lettere ende af skalaen. Dvs. at de f.eks. ikke kræver tilsætning af Co2, og heller ikke er meget lyskrævende, men at det så aldrig skader at gøre lidt ekstra ud af det med hensyn til plantepleje, gør jo bare at de bliver ekstra flotte og trives endnu bedre.

Jeg har dog en særlig mosart i dette akvarie, der er mere krævende end andre mosser, - den hedder "Fissidens fontanus (Phønixmos)" - og den er afhængig af rigtig meget lys samt Co2 for at udvikle sig bedst muligt.

 

Det andet akvarie jeg har, er et såkaldt aquascape - dvs. at indretningen er en kopi af et landskab som f.eks. et klippelandskab, et skovparti, træer der indgår i et landskab med snoede stier, forskellige højdeniveauer osv. - der er endda set landskaber med søer og vandfald, så det er kun fantasien og aquascaperens øje for detaljer, viden om planter, teknik, bundlag, pasning og det rigtige valg af materialer, der afgør hvor godt projektet bliver.

Der er selvfølgelig også  et økonomisk aspekt - det kan gøres som et low-teck projekt, - altså så billigt så muligt med få tekniske hjælpemidler, og så det modsatte, som kan løbe op i rigtig mange penge.

Min aquascape tank, er et Juwel Rio 180 l. akvarie, med tilhørende lys og filter i samme mærke. Det står i en flot mørkebrun rammen og det tilhørende akvariebord matcher selvfølgelig - alt i alt et rigtig pænt møbel.

Jeg har delt emnet op i to selvstændige sider, så akvarierne præsenteres hver for sig og kan vælges ude i menuen.

Kommentare og spørgsmål er velkomne!🙂

Tyomelania sp gul - popnavn "Gul Kaninsnegl"